Rólunk
Egyedülálló ehető virágcsokorral tör be a magyar piacra egy karrierváltó kismama
Egy isteni desszert, amely nem csak az ízlelőbimbókat, hanem a szemet is gyönyörködteti, nem is akárhogyan: az édesség, amely csokor is egyben, az ízlelésig hasonlít az ajándékként nagyon népszerű virágboxokra. Kóstolás után azonban kiderül, elképesztően finom cupcake van a dobozban, amelynek hazai ötletgazdája egy fiatal anyuka, Horváth Dóra, aki üzlettársaival nemrég nyitotta meg első üzletét Budán. Az egyedülálló édesség az ajándékozás új dimenzióját nyitja meg, tökéletes választás bármilyen alkalomra.
A kisgyermekes anyuka, Horváth Dóra régi álmát valósította meg, amikor két üzlettársával együtt megalapította a Cups&Flowerst. Olyan édességet álmodott meg, amely különleges, amelyet jó ajándékba adni és kapni, túlmutat a szokványos virág és bonbon kombináción, gyönyörködteti a szemet, és a virágzó ízek elvarázsolják az ajándékozottat. Így született meg az ehető virág, a Cups&Flowers ötlete. A csodaszép cupcake-ek valóban úgy néznek ki, mint a növények, a rózsától a hortenzián át a tavaszi tulipánig minden megtalálható közöttük, ízük pedig egyszerűen mesés: mogyorókrémestől rózsaízűig terjed a paletta, bárki megtalálhatja kedvencét.
„A munka terén világ életemben három dolog foglalkoztatott: a bor, a gasztronómia és a rendezvények, így az egyetemen is szőlész borászatot tanultam. A pandémia előtt volt egy saját, sikeres vállalkozásunk az üzlettársammal, amelyet még a covid kezdetén bezártunk. Onnantól kezdve kerestem az inspirációt, amely végül Svájcban talált meg, ahol láttam egy édességet, amiért hosszú sorok kígyóztak, hogy megvegyék. Ebben gondolkodva találtam rá végül egy angol édességre, amelyet Európán belül csak a szigetországban lehet kapni, ezek voltak a teljesen élethű virág alakú, csokorba „köthető” sütemények” – magyarázta Dóri, akinek közben kisbabája született, így éjszakánként mellőle tervezgette a vállalkozást.
A Cups&Flowers különlegessége, hogy bár az ötlet Angliából származik, a megvalósításhoz szükség volt hosszas fejlesztésre is. Egy év kemény munkája van abban, hogy a fantasztikusan gyönyörű virágmuffinok hazai alapanyagból, a magyar időjáráshoz és körülményekhez alakítva immár elérhetőek itthon is.
„Egy most egy éves kisbaba mellett dolgoztam, de együtt sikerült felépíteni egy teljesen új brandet – lelkesedett Dóra. - Angliába jártunk a mentorunkhoz, de a legnagyobb feladatot a “ honosítás” adta, mert ami ott működött, az természetesen itthon nem. Le kellett küzdeni a hőmérsékleti különbséget, és lényegében a cukrászatnak egy újfajta technológiáját kellett kialakítani, amely itthon nem ismert. De úgy gondolom, megérte a sok munka, mert a végeredmény nagyon szép lett és finom is! Büszke vagyok a munkánkra, és arra, hogy elsőként mutathatjuk be itthon ezt a terméket. Mindenki hozzátette a saját szakértelmét és tapasztalatát, így született meg a Cups&Flowers egy csodálatos csapat munkájaként.”